FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka: Donacije žrtvama tsumanija smanjit će proračun

BERLIN, 18. siječnja 2005. (Hina) - Njemačka će zbog visokih suma kojesu njezini građani uplatili u pomoć žrtvama katastrofalnog potresa itsunamija u jugoistočnoj Aziji, a koje se mogu odbiti od porezneosnovice, izgubiti i do 90 milijuna eura poreznih prihoda, priopćiloje u utorak ministarstvo financija savezne pokrajine Rheinland -Pfalz.
BERLIN, 18. siječnja 2005. (Hina) - Njemačka će zbog visokih suma koje su njezini građani uplatili u pomoć žrtvama katastrofalnog potresa i tsunamija u jugoistočnoj Aziji, a koje se mogu odbiti od porezne osnovice, izgubiti i do 90 milijuna eura poreznih prihoda, priopćilo je u utorak ministarstvo financija savezne pokrajine Rheinland - Pfalz.

S obzirom da se u Njemačkoj donacije u dobrotvorne svrhe mogu odbiti od osnovice poreza na dohodak te da su donatori uglavnom imućniji građani i tvrtke koji su donirali direktnim putem tj. preko bankovnih uplata, očekuje se da će velika većina građana iskoristiti pravo odbijanja od poreza. Od poreza se ne mogu odbiti izravne donacije gotovinom ili donacije uplaćene na dobrotvornim priredbama.

Pomoć od 500 milijuna eura, koliko je savezna vlada obećala pogođenim područjima, biti će time znatno povećana, smatra ministar financija savezne pokrajine Rheinland - Pfalz Gernot Mittler (Socijaldemokratska stranka Njemačke SPD).

Savezna vlada je unatoč tomu zadovoljna velikodušnošću svojih građana koji su dosad donirali preko 400 milijuna eura a ta brojka i dalje raste.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙