FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Naoružana skupina preuzela odgovornost za otmicu novinarke

DUBAI, 4. veljače 2005. (Hina/AFP) - Naoružana skupina koja sebenaziva "Organizacija islamskog džihada" preuzela je u priopćenjuobjavljenom na Internetu odgovornost za otmicu talijanske novinarkeGiuliane Sgrene koja se u petak dogodila u Iraku i zatražila odItalije da za 72 sata povuče svoje snage iz te zemlje.
DUBAI, 4. veljače 2005. (Hina/AFP) - Naoružana skupina koja sebe naziva "Organizacija islamskog džihada" preuzela je u priopćenju objavljenom na Internetu odgovornost za otmicu talijanske novinarke Giuliane Sgrene koja se u petak dogodila u Iraku i zatražila od Italije da za 72 sata povuče svoje snage iz te zemlje.

"Otmica novinarke nije ništa drugo doli poruka upućena talijanskoj vladi koju predvodi premijer Silvio Berlusconi u kojoj se kaže: 'Nećete biti sigurni sve dok u Iraku imate i jednog vojnika'", piše u priopćenju koji je potpisala skupina, ali kojega se vjerodostojnost nije mogla potvrditi.

"Talijanskoj vladi dajemo 72 sata da povuče svoje vojnike iz Iraka, u protivnom sljedećih dana ćemo vam slati i drukčije poruke", dodaje se u tekstu, bez navođenja pojedinosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙