FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kroz Hrvatsku prošao naoružani muškarac s otetom kćerkicom

ZAGREB, 6. veljače 2005. (Hina) - Hrvatska policija potvrdila je da jedanas jedan naoružani državljanin BiH, koji je oteo svoje dijete uNjemačkoj, nakon Austrije i Slovenije, prošao i kroz Hrvatsku i ušao uBosnu i Hercegovinu.
ZAGREB, 6. veljače 2005. (Hina) - Hrvatska policija potvrdila je da je danas jedan naoružani državljanin BiH, koji je oteo svoje dijete u Njemačkoj, nakon Austrije i Slovenije, prošao i kroz Hrvatsku i ušao u Bosnu i Hercegovinu.

Glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun rekao je da je oko 10,50 sati na graničnom prijelazu Macelj u Hrvatsku ušao 29-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine koji je imao ručnu bombu sa skinutim osiguračem. Zato je hrvatska policija postupila slično kao i policija u Njemačkoj, Austriji i Sloveniji, s punom obazrivošću, kako se ne bi naškodilo djetetu, rekao je Mehun.

Naveo je da su policijski službenici pratili otmičara kroz Hrvatsku, dok je preko Krapine i Zagreba kretao u smjeru Siska, sve dok oko 13,15 sati na graničnom prijelazu Hrvatska Kostajnica nije napustio teritorij Republike Hrvatske.

Tijekom otmičareva prolaska kroz Hrvatsku, pripadnici specijalne policije MUP-a RH uspjeli su uspostaviti s njim kontakt, rekao je Mehun, no nije precizirao na koji način. Rekao je samo da je neposredno prije graničnog prijelaza Hrvatska Kostajnica taj muškarac predao zapovjedniku specijalne policije MUP-a Zdravku Janiću dvije ručne bombe i jedan pištolj-penkalu.

Kako je policija procijenila da uz sebe ima još drugog oružja, nije bilo uputno obavljati bilo koje druge akcije, rekao je Mehun.

On je našim policijskim službenicima kazao da je njemu cilj doći kući u BiH i hrvatska policija je na navedeni način postupila u dogovoru s državnom graničnom službom BiH, izvijestio je glasnogovornik MUP-a RH.

Slovenska novinska agencija izvijestila je danas o njegovu prolasku kroz Sloveniju, navodeći da je taj 29-godišnjak u Njemačkoj oteo svoju četverogodišnju kćer.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙