FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oslobođen Kantarević, otac koji je oteo kćerku

BANJALUKA, 7. veljače 2005. (Hina) - Edin Kantarević, koji se jučerkasno poslije podne dragovoljno predao policiji Republike Srpske uNovom Gradu/Bosanskom Novom, u ponedjeljak je pušten iz pritvora nakonsaslušanja u odjelu banjolučkog Okružnog tužiteljstva u Prijedoru,priopćio je novinarima banjolučki Okružni tužitelj Mahmut Švraka.
BANJALUKA, 7. veljače 2005. (Hina) - Edin Kantarević, koji se jučer kasno poslije podne dragovoljno predao policiji Republike Srpske u Novom Gradu/Bosanskom Novom, u ponedjeljak je pušten iz pritvora nakon saslušanja u odjelu banjolučkog Okružnog tužiteljstva u Prijedoru, priopćio je novinarima banjolučki Okružni tužitelj Mahmut Švraka.

On je izjavio da je tužiteljstvo pri donošenju odluke imalo u vidu činjenicu da Kantarević kao otac malodobne kćerke treba skrbiti o svom djetetu pa mu zbog toga nije produljen pritvor.

Kantarević (30) u subotu navečer je, uz prijetnju oružjem, iz stana supruge Nevenke u Duesseldorfu oteo svoju kćerku Melisu (4), a potom, uz policijsku pratnju, preko Austrije, Slovenije i Hrvatske, došao u Bosnu i Hercegovinu te se u nedjelju dragovoljno predao policiji u Novom Gradu/Bosanskom Novom.

Tužitelj Švraka je rekao da su Kantareviću oduzete putne isprave i da će biti optužen za otmicu djeteta.

Tužitelj je također priopćio da je njemački sud jučer donio odluku da se majci prepušta pravo da odluči gdje će njena kćerka Melisa boraviti, no da to ne prejudicira konačnu odluku o skrbništvu. O ovome je veleposlanstvo Njemačke obavijestilo Okružno tužiteljstvo Banje Luke koje se tek treba očitovati o toj okolnosti.

Tužitelj Švraka je rekao da još nisu službeno primili tjeralicu koju je za Edinom Kantarevićem raspisao Interpol, no on je državljanin BiH i za očekivati je da bude procesuiran u Bosni i Hercegovini.

U svakom slučaju, naglasio je tužitelj Švraka, Kantarević je osumnjičen za kaznena djela počinjena u nekoliko zemalja pa će se shodno tome surađivati s pravosudnim tijelima u tim zemljama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙