FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada dala jamstva za haaškog optuženika Ljubičića-BiH

Bosna i HercegovinaVlada dala jamstva za haaškog optuženika Ljubičića-BiH Vlada Federacije Bosne iHercegovine dala je jamstva za privremeno puštanje na slobodu haaškogoptuženika Paške Ljubičića, potvrdila je za Hinu ministrica pravosuđaBorjana Krišto.

MOSTAR, 25. siječnja 2005.(Hina) -

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine dala je jamstva za privremeno puštanje na slobodu haaškog optuženika Paške Ljubičića, potvrdila je za Hinu ministrica pravosuđa Borjana Krišto.

"Vlada Federacije dala je jamstva i ukoliko raspravno vijeće uvaži sve elemente Ljubičić bi se mogao braniti sa slobode", rekla je ministrica Krišto. Odbacila je medijske navode da se Ministarstvo unutarnjih poslova Federacije BiH usprotivilo davanju jamstva za Ljubičića te ocijenila je da je odluka o davanju jamstava veliki uspjeh vlade Federacije BiH.

Paško Ljubičić se u studenom 2001. nakon dužeg skrivanja predao hrvatskim vlastima. Ovog Hrvata iz srednje Bosne Haaški sud tereti za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti.

Ljubičić je optužen da je sudjelovao u napadima na muslimanska sela u području Viteza i Busovače u srednjoj Bosni između lipnja 1992. i srpnja 1993., posebno za ratni zločin protiv stanovnika Ahmića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙