FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Paravac čestitao Mesiću

MOSTAR/SARAJEVO, , 17. siječnja 2005. (Hina) - PredsjedavajućiPredsjedništva BiH Borislav Paravac uputio je u ponedjeljak čestitkuStjepanu Mesiću na njegovu ponovnom izboru za predsjednika RepublikeHrvatske.
MOSTAR/SARAJEVO, , 17. siječnja 2005. (Hina) - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Borislav Paravac uputio je u ponedjeljak čestitku Stjepanu Mesiću na njegovu ponovnom izboru za predsjednika Republike Hrvatske.

"Pozdravljam volju građana Republike Hrvatske koji su Mesića izabrali za predsjednika", navodi se u Paravčevoj pisanoj izjavi dostavljenoj Hini u kasnijim poslijepodnevnim satima.

Paravac očekuje da će Mesić, kako je rekao, nastaviti kvalitetnu politiku prema Bosni i Hercegovini. "Hrvatska je jedan od jamaca Daytonskog sporazuma i susjedna je zemlja Bosni i Hercegovini, te očekujem razvijanje dobrosusjedskih odnosa", istaknuo je Paravac.

Hrvatska seljačka stranka BiH prva je pak politička stranka iz BiH koja je u ponedjeljak čestitala Stjepanu Mesiću na ponovnom izboru za hrvatskog predsjednika.

"Za očekivati je da predsjednik Mesić pokrene inicijativu za promjenu propisa po kojima, zasad, svi građani BiH koji imaju državljanstvo Hrvatske, mogu glasovati za tijela Republike Hrvatske, što nije u skladu s konstitutivnošću naroda BiH, o čemu HSS BiH ima čvrsto stajalište", navodi se u priopćenju HSS BiH kojim se čestita Mesiću.

Također se prenosi i izjava predsjednika HSS BiH Marka Tadića koji je rekao da se od predsjednika Mesića "naročito očekuje podrška i ekonomska pomoć održivom povratku Hrvata u Bosansku Posavinu i u druga područja BiH, kao i povratak hrvatskih izbjeglica koji su naselili entitet Republiku Srpsku, da se vrate u Hrvatsku".

Tadić je također izrazio nadu da će Mesić "podržati Bosnu i Hercegovinu da se što prije izvuče iz sadašnjeg košmarnog državnog uređenja i ekonomskog zaostajanja i da što prije postane članica EU".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙