FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: SDP BiH utemeljio stožer za praćenje hrvatskih izbora

MOSTAR, 14. siječnja 2005. (Hina) - Socijaldemokratska partija BiH jena zamolbu SDP-a Republike Hrvatske i njenog predsjednika Ivice Račanau petak utemeljila poseban izborni stožer za praćenje regularnostiglasovanja na biralištima u BiH u drugom krugu hrvatskihpredsjedničkih izbora 16. siječnja, izjavio je za Hinu član užegvodstva SDP-a BiH Željko Komšić koji je izabran za koordinatora togstožera.
MOSTAR, 14. siječnja 2005. (Hina) - Socijaldemokratska partija BiH je na zamolbu SDP-a Republike Hrvatske i njenog predsjednika Ivice Račana u petak utemeljila poseban izborni stožer za praćenje regularnosti glasovanja na biralištima u BiH u drugom krugu hrvatskih predsjedničkih izbora 16. siječnja, izjavio je za Hinu član užeg vodstva SDP-a BiH Željko Komšić koji je izabran za koordinatora tog stožera.

Po Komšićevim riječima SDP BiH je prihvatio zamolbu, kako se izrazio, sestrinske stranke iz Hrvatske zbog sumnji da je u prvom izbornom krugu 2. siječnja na pojedinim biralištima u BiH bilo prijevara.

"Pozornost ćemo posebice usmjeriti na biračka mjesta u Čapljini i Mostaru jer postoje indicije da su na tim biralištima u prvom izbornom krugu bile i najveće prijevare", kazao je Komšić.

"Mi se ovime ne miješamo u izborni proces u drugoj zemlji nego je riječ o međustranačkoj solidarnosti sa SDP-om Hrvatske", kazao je Komšić.

Predsjedništvo HDZ BiH je u petak iza zatvorenih vrata u Mostaru raspravljalo, kako je službeno rečeno, i o drugom krugu hrvatskih predsjedničkih izbora te je ponovo pozvalo državljane Republike Hrvatske u BiH da glasuju za kandidata HDZ-a Jadranku Kosor.

Glasnogovornik HDZ BiH Pero Pavlović je na brojna pitanja novinara da se izjasni o optužbama GONG-a kako je u BiH bilo izbornih nepravilnosti u prvom krugu uzvraćao kratkim odgovorom kako su ta pitanja u nadležnosti Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Republike Hrvatske i njenih institucija.

"Sve je to u svrhu Mesićeve predizborne promidžbe", kazao je Pavlović. Pavlović je također ustvrdio kako njegova stranka nije određivala članove biračkih odbora među kojima je bilo i dužnosnika HDZ-a, a koje je u četvrtak DIP Republike Hrvatske zamijenio.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙