FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat državnih službenika traži hitan sastanak pregovaračkih odbora o koeficijentima

ZAGREB, 19. siječnja 2005. (Hina) - Sindikat državnih službenika inamještenika zatražio je danas hitan sastanak s potpredsjednicom VladeJadrankom Kosor i državnim tajnikom za upravu Antunom Palarićem radirazmatranja prijedloga sindikata državnih službi o izmjenama Vladinihuredbi o koeficijentima i poslovima s posebnim uvjetima rada.
ZAGREB, 19. siječnja 2005. (Hina) - Sindikat državnih službenika i namještenika zatražio je danas hitan sastanak s potpredsjednicom Vlade Jadrankom Kosor i državnim tajnikom za upravu Antunom Palarićem radi razmatranja prijedloga sindikata državnih službi o izmjenama Vladinih uredbi o koeficijentima i poslovima s posebnim uvjetima rada.

Prijedlog korekcije koeficijenata i uredbe o dodacima na posebne uvjete rada, u čijoj su izradi osim Sindikata državnih službenika sudjelovali Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a, Sindikat vojnih službenika i namještenika i Sindikat policije Hrvatske, dostavljen je Vladi u prosincu prošle godine, podsjeća sindikat u priopćenju.

Budući da se Vladin pregovarački tim dosad nije očitovao na prijedloge sindikata, koji se kreću u okviru 800 milijuna kuna povećanja mase sredstava za plaće, a posebice jer se voditeljica Vladina tima, potpredsjednica Jadranka Kosor, završetkom predsjedničke kampanje ponovno može posvetiti svojim zaduženjima, sindikat smatra da nema razloga za odlaganje razgovora o tim važnim pitanjima.

Sindikati državnih službi korekciju koeficijenata jer plaće zaposlenih u državnim službama zaostaju za plaćama u javnim službama i javnim poduzećima, a eventualnim linearnim povećanjem osnovice to zaostajanje samo bi se povećalo, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙