FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koprivnica: ugovor o uređenju pet odlagališta

KOPRIVNICA, 10. veljače 2005. (Hina) - Ugovor o sufinanciranju uređenjapet odlagališta na području gradova Đurđevca i Križevaca te općinaDrnja i Đelekovca danas su u Koprivnici potpisali direktor Fonda zazaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinko Mladineo igradonačelnici i općinski načelnici.
KOPRIVNICA, 10. veljače 2005. (Hina) - Ugovor o sufinanciranju uređenja pet odlagališta na području gradova Đurđevca i Križevaca te općina Drnja i Đelekovca danas su u Koprivnici potpisali direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinko Mladineo i gradonačelnici i općinski načelnici.

Ugovor je vrijedan 16,1 milijuna kuna. Lani je već Fond odobrio gradu Koprivnici 22,1 milijun kuna za uređenje odlagališta "Piškornice".

Direktor Fonda Mladineo je naglasio da će osim službenih odlagališta Fond pomoći i u sanaciji divljih smetišta na zaštićenim dijelovima prirode i vodocrpilištima, a osim udovoljavanja kriterija Europske unije glavni je cilj da se podzemni izvori pitke vode zaštite od svakog oblika onečišćenja jer će voda za koju godinu postati jedno od najvećih hrvatskih bogatstava i izvoznih proizvoda.

Koprivničko-križevački župan Josip Friščić upozorio je da treba sanirati praonicu vagona u Botovu koja je već desetljećima opasna za okoliš, te iskoristiti mogućnosti geotermalnih izvora i proizvodnje biodizela za što već postoje kapaciteti u Molvama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙