FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić: Vijeće za nacionalnu sigurnost sastajat će svaki tjedan

ZAGREB, 10. veljače 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesićpotvrdio je danas da će se Vijeće za nacionalnu sigurnost sastajatisvaki tjedan, rekavši da će na tim redovitim sastancima izvješćapodnositi sve obavještajne agencije, nadležna ministarstva i državniodvjetnik.
ZAGREB, 10. veljače 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić potvrdio je danas da će se Vijeće za nacionalnu sigurnost sastajati svaki tjedan, rekavši da će na tim redovitim sastancima izvješća podnositi sve obavještajne agencije, nadležna ministarstva i državni odvjetnik.

U izjavi koju je dao novinarima u Hrvatskome državnom arhivu gdje je nazočio predstavljanju knjige Ive Goldsteina "Židovi u Zagrebu 1918.-1941", predsjednik Mesić istaknuo je da je na sinoćnjoj sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost bilo riječi o dosadašnjemu radu toga vijeća te da je dogovoreno što treba raditi ubuduće.

Potvrdio je da je glavna tema sinoćnjega sastanka bio "slučaj" umirovljenoga generala Ante Gotovine dodavši da se razgovaralo i o nekim drugim temama, ali nije rekao o kojima.

Na pitanje novinara je li bilo riječi i o "slučaju prisluškivanja novinara", predsjednik Mesić odgovorio je da ta tema bila samo spomenuta te da je "cijeli slučaj u proceduri".

S tim u vezi, predsjednik Mesić istaknuo je kako očekuje da će se utvrditi sve činjenice te da će se, ako se dokaže da je bilo tko kriv, to i sankcionirati.

Predsjednik Stjepan Mesić osvrnuo se jučer na napise u medijima u vezi s praćenjem i prisluškivanjem novinara za mandata bivšega čelnika POA- Franje Tureka te potvrdio da je vidio "spornu prezentaciju bivšega čelnika POA-e Franje Tureka". Dodao je da u toj prezentaciji nije bilo ni jedne naznake da je itko prisluškivan te da bi u suprotnome reagirao.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙