FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić o mogućnosti prijevremenih parlamentarnih izbora ...

RIJEKA,6. veljače 2005.(Hina) - Predsjednik Stjepan Mesić, izjavio jedanas u Rijeci - odgovarajući na upit novinara hoće li u Hrvatskojbiti održani prijevremeni parlamentarni izbori - kako na to "možeutjecati ako se ne budu ispunjavale obaveze koje su dane prijeizbora", no da "ne zna da li baš uhićenje i predaja odbjeglog generalaAnte Gotovine Haaškom sudu može utjecati na održavanje prijevremenihizbora."
RIJEKA,6. veljače 2005.(Hina) - Predsjednik Stjepan Mesić, izjavio je danas u Rijeci - odgovarajući na upit novinara hoće li u Hrvatskoj biti održani prijevremeni parlamentarni izbori - kako na to "može utjecati ako se ne budu ispunjavale obaveze koje su dane prije izbora", no da "ne zna da li baš uhićenje i predaja odbjeglog generala Ante Gotovine Haaškom sudu može utjecati na održavanje prijevremenih izbora."

"Uhićenje i predaja generala Gotovine Haaškom sudu uvelike ovisi o tome nalazi li se on uopće u Hrvatskoj", rekao je Mesić prigodim današnjeg posjeta Rijeci.

Također je izrazio nadu da će, uz intenzivniju potragu za generalom Gotovinom, biti ispunjene sve obveze koje pred Hrvatsku postavlja Europska unija.

Na pitanje kako ocjenjuje sadašnju suradnju s predsjednikom Vlade, Ivom Sanaderom, predsjednik Mesić je kazao da je to "relativno zadovoljavajuće".

"Jasno ministri više ne sudjeluju u kampanji s onim svojim narogušenim izjavama. Vi ste vidjeli, bilo je izjava koje ne priliče ministrima, a posebno onima kojima sam ja vrhovni zapovjednik. Međutim oni su mladi ljudi pa će brzo to razmijeti", izjavio je Mesić

Na upit je li mu poznato da je Protuobavještajna agencija (POA) u 2003. prisluškivala novinare, Mesić je odgovorio da ne zna je li POA prisluškivala novinare.

" Ne znam, ali sam vidio jednu prezentaciju u kojoj su se spominjali neki strani i neki naši državljani. U toj prezentaciji nisam dobio podatak da je bilo tko prisluškivan", rekao je Mesić te naglasio da se "to u jednoj formalnoj proceduri i kontroli može utvrditi."

Predsjednik Republike danas boravi u posjetu Rijeci i Riječkom karnevalu.

Prijepodne se susreo s predstavnicima riječke gradske uprave, predstavnicima Europskog udruženja karnevalskih gradova te veleposlanicima - uzvanicima 22. međunarodnog Riječkog karnevala. Također je posjetio HNK "Ivana pl. Zajca" te je, na Riječkom karnevalu, pratio prolazak velike međunarodne karnevalske povorke s oko 10.000 maškaranih sudionika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙