FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stjepan Mesić tužio B. Mikšića zbog klevete

ZAGREB, 8. veljače 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesićpodigao je jučer privatnu tužbu zbog klevete protiv Borisa Mikšića, azbog izjave da je "Mesić od francuske obavještajne službe dobio viluna francuskoj rivijeri".
ZAGREB, 8. veljače 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić podigao je jučer privatnu tužbu zbog klevete protiv Borisa Mikšića, a zbog izjave da je "Mesić od francuske obavještajne službe dobio vilu na francuskoj rivijeri".

Mikšić je to o Mesiću izjavio u izbornoj kampanji za predsjednika Hrvatske u kojoj su obojica sudjelovala.

Građansku parnicu Mesić je povjerio zagrebačkom odvjetniku Čedi Prodanoviću koji je protiv Mikšića podigao dvije tužbe - privatnu zbog klevete, te tužbu za naknadu štete u vrijednosti od 60 tisuća kuna.

Predsjednik Mesić već je ranije najavio da će novac od odštete, koju će Mikšić, izgubi li na sudu morati platiti, darovati Domu za nezbrinutu djecu u Nazorovoj ulici u Zagrebu.

Kratko nakon te Mikšićeve izjave u izbornoj kampanji, Mesić je najavio tužbu, a Mikšić potom izjavio, "kako se šalio, te da je mislio kako se Mesić isto voli šaliti".

"Ispada da se Mesić stalno šali na račun drugih, no ne voli kada se radi o obratnoj situaciji", rekao je tada Mikšić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙