FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader: Vijeće za nacionalnu sigurnost razmotrit će pristupanje EU

ZAGREB,3. veljače(Hina) - Premijer Ivo Sanader potvrdio je da je spredsjednikom države Stjepanom Mesićem dogovorio da se sutra sastaneVijeće za nacionalnu sigurnost koje će razmotriti aktualno stanje opristupanju Hrvatske Europskoj uniji.
ZAGREB,3. veljače(Hina) - Premijer Ivo Sanader potvrdio je da je s predsjednikom države Stjepanom Mesićem dogovorio da se sutra sastane Vijeće za nacionalnu sigurnost koje će razmotriti aktualno stanje o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji.

Glavna tema te sjednice bit će najnoviji razvoj događaja, izjave iz Bruxellesa i Haaga oko generala Ante Gotovine, najavio je Sanader novinarima po povratku s današnjeg sastanka s Mesićem.

Vijeće će, dodao je, razmotriti i izjavu povjerenika za proširenje EU Ollia Rehna da bi, ukoliko bi sad počinjali pregovori s Hrvatskom, odgovor bio ne.

Na pitanje je li Vlada pokušala stupiti u kontakt s generalom Gotovinom, iako ne zna gdje je, premijer je odgovorio da je Vlada skup ministarstava, Vlada (...) daje nalog ministarstvima da odrade svoj posao i u tom smislu svaki trag, svaka informacija o bilo kojem hrvatskom državljaninu provjerava se u okviru različitih državnih tijela do u najsitnije detalje, i o tome postoji izvješće.

Premijer je novinarima također odgovorio da očekuje objektivno izvješće glavne haaške tužiteljice Carle del Ponte, da očekuje da će (ona) znati cijeniti činjenicu da su hrvatski predsjednik države i premijer dali jasnu izjavu oko generala Gotovine.

Dali smo jasnu, nedvosmislenu izjavu koju više nitko ne može interpretirati ovako ili onako. Očekujem da će time sve sumnje u vjerodostojnost državnog vrha, prije svega Vlade, biti otklonjene, izjavio je premijer, najavljujući da će hrvatska vlast to pokazati i u praksi.

Predsjednik države i Vlade danas nisu razgovarali o ministru obrane Berislavu Rončeviću, a premijer kaže da ostaje njihov raniji dogovor da ministra i načelnika Glavnog stožera Josipa Lucića pozovu na razgovor, vjerojatno idući tjedan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙