FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić: za podatke da Gotovina nije u Hrvatskoj moramo imati dokaze

ZAGREB, 1. veljače 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesićizjavio je danas da prema podacima kojima raspolaže general AnteGotovina nije u Hrvatskoj, ali da bi Hrvatska u to uvjerila i svojevanjske prijatelje za to mora imati dokaze.
ZAGREB, 1. veljače 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić izjavio je danas da prema podacima kojima raspolaže general Ante Gotovina nije u Hrvatskoj, ali da bi Hrvatska u to uvjerila i svoje vanjske prijatelje za to mora imati dokaze.

Zato ćemo premijer Ivo Sanader i ja ići s izjavom i nalogom tajnim službama da "obave posao", a to znači da, ukoliko Gotovina nije u Hrvatskoj za to dobijemo i dokaze, rekao je predsjednik Mesić, odgovarajući na pitanja nakon tradicionalnog novogodišnjeg prijema za novinare u Uredu predsjednika.

Dodao je da će se s nalogom, osim prema tajnim službama, ići i prema Ministarstvu unutarnjih poslova, šefu policije i tužiteljstvu odnosno pravobraniteljstvu.

Europski povjerenik za proširenje Olli Rehn izjavio je jučer da bi pregovori o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji, čiji je početak najavljen za 17. ožujka, mogli biti odgođeni ako Gotovina ne bude izručen Haaškom sudu.

Mesić je ustvrdio da nije iznenađen takvim Rehnovim istupom, jer su takve poruke, kako je rekao, stizale čitao vrijeme. "Ne mogu me iznenaditi ako su već u nekoliko navrata predstavnici europske politike davali takva upozorenja. Bilo bi iznenađenje da o tome nismo ništa prije čuli", dodao je Mesić.

Upitan zna li što o navodnim dogovorima hrvatske Vlade s generalom Gotovinom, na koje se Rehn pozvao u jučerašnjoj izjavi, Mesić je rekao da ne zna da je itko od "oficijelnih vlasti u Hrvatskoj imao bilo kakve kontakte s generalom Gotovinom ili s njegovim odvjetnicima".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙