FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nove višegodišnje najviše razine europskih burzovnih indeksa

LONDON/FRANKFURT, 9. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Cijene europskihdionica u srijedu su se blago spustile nakon što su nakratkodosegnule nove najviše razine u zadnjih 31 mjeseci.
LONDON/FRANKFURT, 9. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Cijene europskih dionica u srijedu su se blago spustile nakon što su nakratko dosegnule nove najviše razine u zadnjih 31 mjeseci.

Londonski Ftse indeks do podneva se spustio neznatnih 0,05 posto, na 4.993 boda. Frankfurtski je DAX pak ojačao blagih 0,07 posto, na 4.374 bodova.

Najveći dobitci zabilježeni su u sektoru medija, predvođeni dionicama Havasa koje su pod utjecajem objave rezultata poslovanja koji su nadmašili očekivanja poskupjele tri posto, dosegnuvši najviše razine u zadnja gotovo četiri mjeseca. Dionice njegova rivala WPP-a ojačale su dva posto.

Tržišta su u ovoj godini zabilježila rast cijena od gotovo pet posto, a u ovoj se uvelike predviđa njihov rast od deset posto. "Malo nas je iznenadila izvedba tržišta dionica budući smo očekivali da će se dobitci rastegnuti kroz čitavu godinu", ukratko je ocijenio Augusto Caro portfelj menadžer pri GesMadrid u Madridu.

Na strani gubitnika našla se dionica farmaceutske tvrtke Schering, oslabivši za 1,7 posto, budući tvrtka pri predstavljanju poslovnih rezultata nije dala smjernice glede glavnih proizvoda, što je zasjenilo podatak o 11-postotnom rastu operativne dobiti u 2004.

Oslabile su i dionice rudarskih kompanija, predvođene proizvođačem Rio Tinto čije su dionice oslabile 1,3 posto, nakon što je Morgan Stanley snizio investicijski rejting dionici.

Indeks Tokijske burze Nikkei spustio se za 0,15 posto, na 11.473 boda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙