FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nove višegodišnje najviše cijene europskih dionica

LONDON/FRANKFURT, 4. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Cijene europskihdionica u petak su dosegnule nove najviše razine u zadnje dvije i polgodine, pri čemu su one British Airwaysa ojačale jedan posto nakon štoje podigao procjene svojih prihoda i nadmašio očekivanja.
LONDON/FRANKFURT, 4. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Cijene europskih dionica u petak su dosegnule nove najviše razine u zadnje dvije i pol godine, pri čemu su one British Airwaysa ojačale jedan posto nakon što je podigao procjene svojih prihoda i nadmašio očekivanja.

Londonski Ftse indeks do podneva je ojačao 0,5 posto, na 4.933 boda. Frankfurtski DAX indeks dobio je na vrijednosti gotovo 0,8 posto, dosegnuvši 4.313 bodova.

Od značajnijih dobitnika izdvaja se vodeća nordijska informatičko-tehnološka tvrtka TietoEnator, čije su dionice skočile 10 posto, nakon što je izvijestila o zaradi u četvrtom tromjesečju koja je nadmašila očekivanja i objavila kako očekuje nastavak oporavka na tržištu.

Dionice Allied Domecqa poskupjele su 6,5 posto nakon što je Wall Street Journal objavio da francuski proizvođač alkoholnih pića Pernod Ricard razmatra moguće preuzimanje tog drugog najvećeg svjetskog proizvođača žestokih pića.

Ulagači čekaju najnoviji podatak o novim radnim mjestima u SAD-u, a snažne brojke vjerojatno će pomoći europskim tržištima da zabilježe nove višegodišnje najviše razine.

"Očekuje se nekih 200 tisuća novih radnih mjesta i sve oko te razine bit će primljeno u vrlo dobrom raspoloženju", kazao je Michael O'Sullivan, strateg u State Street Global Advisors. "Naše je stajalište da se tržišta čine sve više optimističnima".

Indeks Tokijske burze Nikkei spustio se za 0,25 posto, na 11.360 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙