FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vijesti o novim preuzimanjima nisu posebno inspirirale europske ulagače

LONDON/FRANKFURT, 28. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Najnovije vijestio preuzimanjima u sektoru roba široke potrošnje nisu posebnoinspirirale ulagače, pa su i cijene dionica u petak na europskimburzama tek ograničeno rasle.
LONDON/FRANKFURT, 28. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Najnovije vijesti o preuzimanjima u sektoru roba široke potrošnje nisu posebno inspirirale ulagače, pa su i cijene dionica u petak na europskim burzama tek ograničeno rasle.

Londonski Ftse indeks do podneva je oslabio blagih 0,06 posto, na 4.850 bodova. Frankfurtski DAX indeks ojačao je pak 0,2 posto, na 4.225 bodova.

Glasine o preuzimanjima u sektoru roba široke potrošnje koje su se tržištem proširile nakon što je Procter &Gamble objavio preuzimanje tvrtke Gillete za 57 milijardi dolara, potaknule su jačanje dionica ostalih pripadnika toga sektora. Pritom su dionice britanskog Reckitt Benckisera porasle tri posto, britansko-nizozemskog Unilevera za 0,67 posto i njemačkog Henkela za dva posto.

"Ulagači su se usredotočili na špekulacije o preuzimanjima u Europi a počelo se nešto govoriti o Colgateu i Reckittu", kazao je jedan trgovac.

Dionice švedskog lanca trgovina odjećom Hennes&Mauritz ojačale su dva posto nakon što je objavio veću od očekivanja dobit prije oporezivanja u četvrtom tromjesečju i predložio povećanje dividende.

Nokia je nastavila bilježiti daljnji rast cijena dionica, za dodatnih jedan posto, nakon dobitaka od preko 6 posto po objavi optimističnih procjena prihoda u prvom ovogodišnjem tromjesečju. To je potaknulo jačanje tehnoloških dionica.

Indeks Tokijske burze Nikkei pao je za 0,18 posto, na 11.320 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙