FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kurirske službe uz pomoć novog sindikata štite svoja prava

ZAGREB, 6. veljače 2005. (Hina) - Čelnici novoosnovanog sindikatakurirskih i dostavnih službi danas su u Zagrebu održali prvukonferenciju za novinare na kojoj su rekli da su se na osnutaksindikata odlučili radi zaštite radnih mjesta 3000 kurira, koja suugrožena Prijedlogom zakona o pošti.
ZAGREB, 6. veljače 2005. (Hina) - Čelnici novoosnovanog sindikata kurirskih i dostavnih službi danas su u Zagrebu održali prvu konferenciju za novinare na kojoj su rekli da su se na osnutak sindikata odlučili radi zaštite radnih mjesta 3000 kurira, koja su ugrožena Prijedlogom zakona o pošti.

Po tom prijedlogu, Hrvatske pošte imale bi monopol na prihvat, prijenos i uručenje pošiljaka do 100 grama, koje su i najčešće, podsjeća u priopćenju taj sindikat, čija je registracija u postupku.

Predsjednik novog sindikata Branko Regio ocijenio je da se takvim prijedlogom zakona štite interesi radnika Hrvatske pošte kao državne tvrtke, a istodobno se ignorira pravo na rad radnika u privatnim tvrtkama. "Znači li to da su gotovo 3000 kurira građani drugog reda i hoće li ih Hrvatska pošta zaposliti?" pita Brano Regio.

Najavio je da će novi sindikat "svim snagama" braniti radna mjesta zaposlenih u kurirskim i dostavnim službama i da će sve kurire pozvati da im se pridruže uskoro na prosvjedima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙