FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pismo Brešana Novom sindikatu u vezi stanja u Zagreb filmu

ZAGREB, 1. veljače 2005. (Hina) - Direktor Zagreb filma Vinko Brešanuputio je danas otvoreno pismo čelniku Novog sindikata MarijuIvekoviću jer je Novi sindikat za svojega sindikalnog povjerenika uZagreb filmu postavio Damira Beloševića, drugog direktora kojeg je načelo Zagreb filma postavila njegova stranka (HNS).
ZAGREB, 1. veljače 2005. (Hina) - Direktor Zagreb filma Vinko Brešan uputio je danas otvoreno pismo čelniku Novog sindikata Mariju Ivekoviću jer je Novi sindikat za svojega sindikalnog povjerenika u Zagreb filmu postavio Damira Beloševića, drugog direktora kojeg je na čelo Zagreb filma postavila njegova stranka (HNS).

Brešan u pismu ističe kako se boji da politika koja je vladala Zagreb filmom želi opet vladati, na štetu nove programske orijentacije profiliranja te kuće i postavljanja autora u središte djelovanja.

Brešan navodi da u toj kući trenutno postoje dva direktora, a Beloševića je imenovao bivši predsjednik Nadzornog odbora Zagreb filma Boris Blažeković, visokopozicionirani član HNS-a, ali bez znanja Grada Zagreba.

Brešana je na mjesto direktora na četiri godine postavio novi Nadzorni odbor, na čelu s Duškom Ljuštinom, direktorom Satiričkog kazališta Kerempuh.

Brešan u otvorenom pismu traži da pregovore s vlasnikom o Beloševiću izravno vodi Novi sindikat, koji ga je postavio za sindikalnog povjerenika.

"Očito je položaj Beloševića uvjetovan političkim odnosima stranaka u Zagrebu. Inzistiram da pregovore o njemu vodi Novi sindikat jer ne dopuštam da se politička nadmudrivanja HNS-a s SDP-om ili obrnuto odvijaju preko Zagreb filma na štetu autora i filma općenito", kaže Brešan.

Brešan napominje da se Novi sindikat također izjasnio protiv nove programske orijentacije Zagreb filma, za razliku od Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, koji također djeluje u toj kući.

"Dopuštam mogućnost da je skladno djelovanje stare politike koja je vladala Zagreb filmom i djelovanje Novog sindikata sasvim slučajno i da vi nikad ne bi dopustili instrumentaliziranje u korist neke političke grupacije", kaže Brešan u otvorenom pismu Novom sindikatu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙