FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi sindikat odbacio optužbe da je u sprezi s politikom

ZAGREB, 4. veljače 2005. (Hina) - Predsjednik Novog sindikata MarioIveković odbacio je danas tvrdnje novoga direktora Zagreb filma VinkaBrešana da je njegov sindikat u sprezi s politikom jer traži da namjestu direktora te kuće ostane Damir Belošević.
ZAGREB, 4. veljače 2005. (Hina) - Predsjednik Novog sindikata Mario Iveković odbacio je danas tvrdnje novoga direktora Zagreb filma Vinka Brešana da je njegov sindikat u sprezi s politikom jer traži da na mjestu direktora te kuće ostane Damir Belošević.

Novi sindikat sazvao je konferenciju za novinare jer je direktor Zagreb filma Vinko Brešan u otvorenom pismu Sindikatu naveo kako se boji da politika koja je vladala Zagreb filmom želi opet vladati na štetu nove programske orijentacije profiliranja te kuće i postavljanja autora u središte djelovanja.

"Nije točno da je Novi sindikat u sprezi s politikom i da zastupa nečiju politiku", rekao je Iveković novinarima.

Ustvrdio je da Brešan svoju tvrdnju o sprezi Novog sindikata s politikom temelji na tome što je taj sindikat za svog povjerenika imenovao opozvanog direktora Zagreb filma Damira Beloševića, kojeg je pak na to mjesto imenovao bivši predsjednik Nadzornog odbora Zagreb filma Boris Blažeković iz HNS-a.

Novi sindikat smatra da je Belošević legalno imenovan za direktora te istodobno odbacuje tvrdnje po kojima taj sindikat traži da Belošević ostane direktor.

Predsjednik Novog sindikata Mario Iveković odbacio je također Brešanove tvrdnje da se taj sindikat protivi programskoj orijentaciji Zagreb filma te navodi da nikad nisu ni dobili programsku orijentaciju pa ju nije mogao ni poduprijeti.

No, dodao je, Sindikat se protivi prijedlogu plana sanacije jer u njemu nema kriterija po kojima bi zaposlenici bili proglašeni viškom i na koji bi način bili zbrinuti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙