FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi sindikat: pravosuđe oteže postupke u vezi Croatia busa

ZAGREB, 31. siječnja 2005. (Hina) - Novi sindikat u današnjem jepriopćenju ustvrdio da su kazneni postupci na Županijskom i Općinskomsudu u Zagrebu u vezi malverzacija u pretvorbi, privatizaciji iposlovanju Croatia busa, što se mjeri milijunima eura, vođeni tako dabi mogli završiti u zastari.
ZAGREB, 31. siječnja 2005. (Hina) - Novi sindikat u današnjem je priopćenju ustvrdio da su kazneni postupci na Županijskom i Općinskom sudu u Zagrebu u vezi malverzacija u pretvorbi, privatizaciji i poslovanju Croatia busa, što se mjeri milijunima eura, vođeni tako da bi mogli završiti u zastari.

Sindikat podsjeća da je još prije dvije godine uputio predstavku Ministarstvu pravosuđa radi odugovlačenja kaznenih postupaka K-97/98 i K-195/02 (na Županijskom sudu) i KO-1422/02 (na Općinskom sudu).

"U predmetu K-195/02 sudac Vladimir Pavleković suočava se s očito nerješivim problemom bolesti gotovo svih sudionika jer su ročišta odgađana desetak puta zbog bolesti prvookrivljenog Leona Sulića, drugookrivljenog Marka Pušića, ili člana porote, financijskog vještaka..."

Zanimljivo je da se svako ročište odgađa zbog jednog "pacijenta", a svaka odgoda produljuje postupak dva do tri mjeseca. Tako je posljednja rasprava, koja je sazvana za 27. siječnja, odgođena za 21. ožujka radi bolesti odvjetnika drugookrivljene Ružice Korenić, napominje sindikat.

U predmetu KO-1422/02 prvih godinu dana je utrošeno na dostavu optužnice drugookrivljenom Milanu Cesarcu, a nakon toga dešava se sličan scenario, pa je posljednja rasprava koja se trebala održati u siječnju odgođena zbog bolesti Cesarca.

"Budući da su kazneni postupci protiv Leona Sulića i drugih postali farsa, jasno je kako je krajnji cilj hrvatskog pravosuđa da ti predmeti završe u zastari ili se ne riješe iz bilo kojeg drugog razloga".

Na dosadašnje upite sindikat je iz pravosudnih krugova dobivao odgovore da se ti predmeti vode ažurno i korektno. Bivši predsjednik Zagrebačkog općinskog suda Đuro Sessa sindikalne je primjedbe još 2003. nazvao "neobjektivnim, neosnovanim, pa samim time i uzaludnim", a vrijeme pokazuje da su primjedbe bile objektivne i osnovane.

Zbog takvog stajališta pravosudnih dužnosnika Novi sindikat odlučio se obratiti hrvatskoj javnosti, bez čijeg pritiska će Sulić i njegovi suradnici i dalje mirno šetati gradom, bez obzira jesu li učinili kaznena djela, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙