FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Z. Laktašić novi predsjednik Sindikata hrvatskih učitelja

CRIKVENICA, 6. veljače 2005. (Hina) - Na skupštini Sindikata hrvatskihučitelja (HSU), održanoj danas u Crikvenici, izabran je novipredsjednik Zvonimir Laktašić (57), učitelj matematike iz Siska idosadašnji voditelj Županijskog povjereništva tog sindikata u Sisku,priopćio je danas SHU.
CRIKVENICA, 6. veljače 2005. (Hina) - Na skupštini Sindikata hrvatskih učitelja (HSU), održanoj danas u Crikvenici, izabran je novi predsjednik Zvonimir Laktašić (57), učitelj matematike iz Siska i dosadašnji voditelj Županijskog povjereništva tog sindikata u Sisku, priopćio je danas SHU.

Time je prestao mandat Mati Elkazu, dosadašnjem obnašatelju dužnosti predsjednika SHU-a.

Zvonimir Laktašić dobio je 39 glasova od 74 člana, koliko ih je bilo na skupštini.

Novi predsjednik zauzeo se za nastavak suradnje s ostalim školskim sindikatima, za ujedinjavanje sindikalnih središnjica, nastavak pregovora s Vladom, za povećanje članstva i njegovu bolju informiranost, za dostojne plaće za učiteljski posao te mogućnost beneficiranoga radnog staža za učitelje.

U priopćenju, što ga je potpisao glasnogovornik SHU-a Milan Paun, navodi se kako je na skupštini SHU-a "jednoglasno prihvaćen i apel Ministarstvu obrazovanja da donese mjere zaštite učitelja od nasilja roditelja i učenika".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙