FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irak: Američki talac putem video-snimke traži pomoć

BAGDAD, 25. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - U video snimcidistribuiranoj u Iraku prikazan je oteti američki državljanin kojimoli za život dok militanti drže pištolj uperen u njegovu glavu,prenosi agencija Reuters,.
BAGDAD, 25. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - U video snimci distribuiranoj u Iraku prikazan je oteti američki državljanin koji moli za život dok militanti drže pištolj uperen u njegovu glavu, prenosi agencija Reuters,.

U jednominutnoj videosnimci talac se predstavio kao američki državljanin Roy Hallams. Sjedi na podu, na licu mu se ocrtava strah dok nervozno trlja dlanove, prenosi Reuters. "Uhitili su me pripadnici iračkih snaga otpora. Molim za pomoć jer je moj život u opasnosti, budući je dokazano da radim za američke vojne snage", rekao je Hallams. Autentičnost video snimke nije odmah potvrđena, a američko veleposlanstvo u Iraku izvijestilo je da još nema informacija o tom slučaju.

Također je pozvao u pomoć arapske čelnike, dodajući kako ne želi pomoć od američkog predsjednika Georgea W. Busha, objasnivši kako je riječ o "sebičnom čovjeku koji je nezainteresiran za one koji su prisiljeni otići u tu vražju rupetinu".

"Pomoć tražim od arapskih čelnika kako bih bio pušten što prije, posebno od predsjednika Moamera el Gadafija, jer je poznat po pomoći onima koji pate. Njihovu bih uslugu pamtio do kraja života, ukoliko ne umrem ovdje", kazao je Hallams.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙