FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Annan će poduzeti stegovne mjere protiv nekih dužnosnika UN

NEW YORK, 3. veljače 2005. (Hina/dpa) - Glavni tajnik UN Kofi Annan učetvrtak je odlučio poduzeti stegovne mjere protiv jednog umirovljenogi jednog aktivnog djelatnika UN, optuženih za kršenje pravila UN uprovedbi programa "nafta za hranu" u Iraku od 1996. do 2003.
NEW YORK, 3. veljače 2005. (Hina/dpa) - Glavni tajnik UN Kofi Annan u četvrtak je odlučio poduzeti stegovne mjere protiv jednog umirovljenog i jednog aktivnog djelatnika UN, optuženih za kršenje pravila UN u provedbi programa "nafta za hranu" u Iraku od 1996. do 2003.

Annan je odlučio ukinuti diplomatski imunitet Benonu Sevanu, umirovljenom dužnosniku s Cipra koji je bio nadležan za program "nafta za hranu", i Josephu Stephanidesu, koji još radi za UN. Moguće je da se protiv njih pokrene kaznena istraga, a primjenjivali bi se zakoni njihovih matičnih država.

Poduzimanje stegovnih mjera objavio je predstojnik Annanovog ureda Mallock Brown, koji je pročitao i izjavu glavnog tajnika u kojoj on podsjeća kako su protiv Sevana i Stephanidesa iznesene teške optužbe.

"Odmah sam jasno dao do znanja da nitko za koga se utvrdi da je kršio zakone neće biti zaštićen", rekao je Annan u izjavi. "Ostajem pri tom što sam rekao. Ukaže li istraga na kriminalne radnje, UN će surađivati s nacionalnim pravosuđima".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙