FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ANNAN POZIVA IRAČANE DA IZAĐU NA NEDJELJNE IZBORE

WASHINGTON/NEW YORK,28. siječnja(Hina) - Dva dana prije iračkih izboraza nacionalnu skupštinu glavni tajnik Ujedinjenih naroda Kofi Annanpozvao je Iračane da izađu na birališta i obećao pomoć UN-a Iraku i ubudućnosti.
WASHINGTON/NEW YORK,28. siječnja(Hina) - Dva dana prije iračkih izbora za nacionalnu skupštinu glavni tajnik Ujedinjenih naroda Kofi Annan pozvao je Iračane da izađu na birališta i obećao pomoć UN-a Iraku i u budućnosti.

"Izbori su najbolji način da se odredi budućnost svake zemlje; molim vas da u nedjelju iskoristite svoje demokratsko pravo", rekao je Annan u predizbornoj poruci iračkom narodu.

On je rekao da nedjeljni izbori daju priliku da se Irak udalji od nasilja i neizvjesnosti prema miru i demokratskoj vladi.

Annan je upozorio pobunjenike koji nastoje poremetiti izbore da ne uskraćuju mogućnost Iračanima da glasuju u miru i slobodi rekavši da nema opravdanja za ubijanje i zastrašivanje birača, kandidata i radnika na izborima.

Ovi izbori su ključan korak prema novom ustavu i slobodnom i stabilnom Iraku, kazao je on obećavajući da će UN učiniti sve što može da osigura uspjeh izbora i nakon toga pomogne politički proces obnove zemlje na demokratskim temeljima.

UN djeluje u savjetodavnoj i tehničkoj ulozi kako bi pomogao Iračkom neovisnom izbornom povjerenstvu da provede vjerodostojne izbore. Svjetska organizacija utrošila je više od 100 milijuna dolara pomažući organizaciju izbora i koordinirajući pomoć međunarodne zajednice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙