FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Židovske zajednice upozorava na antisemitizam

MOSTAR, 2. veljače 2005. (Hina) - Predsjednik Židovske zajednice u BiHJakov Finci izjavio je da u BiH ima znakova antisemitizma te ocijenioda bi smirivanje krize na Bliskom istoku moglo dovesti do nestankaantisemitizma koji je uzrokovan tom krizom.
MOSTAR, 2. veljače 2005. (Hina) - Predsjednik Židovske zajednice u BiH Jakov Finci izjavio je da u BiH ima znakova antisemitizma te ocijenio da bi smirivanje krize na Bliskom istoku moglo dovesti do nestanka antisemitizma koji je uzrokovan tom krizom.

Nedavno je bošnjački publicist Fatmir Alispahić u jednom novinskom članku omalovažavao Židove i umanjivao njihova stradanja u holokaustu za vrijeme Drugoga svjetskog rata. Pojedini elektronički mediji na bosanskom (bošnjačkom) jeziku u zadnje vrijeme u svojim emisijama objavljuju sadržaje u kojima se pogrdnim riječima govori o Židovima.

"Ovo što se u BiH događa ovih dana odjek je intifade s Bliskog istoka, ali i odjek antisemitizma koji se javlja u Zapadnoj Europi", rekao je Finci bosanskohercegovačkoj redakciji TV Glasa Amerike u emisiji koju je u četvrtak ponovno emitirala mjesna TV Mostar. Finci je rekao da u BiH postoji "čudni slučaj antisemitizma bez Židova, jer u BiH trenutačno živi samo 1000 Židova koji nikome nisu opasnost niti konkurencija".

"Židovi u svijetu podržavaju pravo na opstanak države Izraela ali ne podupiru bilo koju konkretnu politiku izraelske vlade", kazao je Finci. On smatra da bi smirivanjem krize na Bliskom istoku između Izraelaca i Palestinaca moglo dovesti do nestanka antisemitizma koji je uzrokovan tom krizom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙