FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Akcija EUFOR-a u blizini granice s Hrvatskom

MOSTAR, 21. siječnja 2005. (Hina) - Desetak vozila EUFOR-a u petak je,u popodnevnim satima, postavilo nadzornu točku u blizini graničnogprijelaza Kamensko, između Bosne i Hercegovine (BiH) i Hrvatske, nateritoriju BiH u smjeru Tomislavgrada.
MOSTAR, 21. siječnja 2005. (Hina) - Desetak vozila EUFOR-a u petak je, u popodnevnim satima, postavilo nadzornu točku u blizini graničnog prijelaza Kamensko, između Bosne i Hercegovine (BiH) i Hrvatske, na teritoriju BiH u smjeru Tomislavgrada.

Pripadnici EUFOR-a su i u večernjim satima detaljno pretraživali sve automobile, autobuse i teretna vozila, potvrdili su dužnosnici Državne granične službe BiH i županijske hercegbosanske (livanjske) policije.

Ovo je treći put ovog tjedna da EUFOR na području te županije postavlja nadzorne točke, rekli su dužnosnici Državne granične službe BiH. U ponedjeljak 17. siječnja u popodnevnim satima pripadnici EUFOR-a su satima nadzirali promet i pretresali sva vozila na prometnici Kupres - Šuica, a u srijedu 19. siječnja su od 1 do 6 sati ujutro nadzirali ulaz u Tomislavgrad i pretresali vozila, potvrdili su lokalni dužnosnici.

Prema svjedočenju očevidaca, pripadnici EUFOR-a pretresanje vozila objašnjavaju potragom za nelegalnim oružjem. Među lokalnim pučanstvom u Livnu, Tomislavgradu i Kupresu kruži priča da su ove učestale akcije EUFOR-a organizirane radi potrage za odbjeglim hrvatskim generalom Antom Gotovinom, otpuženikom Međunarodnog suda za ratne zločine u den Haagu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙