FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HI: osnovan odbor izvoznika u SCG, BiH i Makedoniju

ZAGREB, 19. siječnja 2005. (Hina) - U organizaciji udruge "Hrvatskiizvoznici" (HI) danas je u Zagrebu održana prva sjednica novoosnovanogOdbora izvoznika u Srbiju i Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu teMakedoniju, a odluka o osnivanju tog odbora donesena je temeljemsnažne orijentiranosti hrvatskih tvrtki na ova tržišta, izvijestili suiz udruge Hrvatski izvoznici.
ZAGREB, 19. siječnja 2005. (Hina) - U organizaciji udruge "Hrvatski izvoznici" (HI) danas je u Zagrebu održana prva sjednica novoosnovanog Odbora izvoznika u Srbiju i Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu te Makedoniju, a odluka o osnivanju tog odbora donesena je temeljem snažne orijentiranosti hrvatskih tvrtki na ova tržišta, izvijestili su iz udruge Hrvatski izvoznici.

Za koordinaciju svih aktivnosti koje spadaju u nadležnost ovog odbora bit će zadužen član Upravnog odbora Hrvatskih izvoznika te predsjednik Uprave Pastor Grupe Domagoj Ivan Milošević.

On je na današnjoj osnivačkoj sjednici istaknuo kako je Bosna i Hercegovina u 2003. bila drugi vanjskotrgovinski partner Hrvatske u izvozu, s udjelom od 14,5 posto u ukupnom hrvatskom izvozu, odnosno gotovo 900 milijuna dolara, a Srbija i Crna Gora na šestom su mjestu, s udjelom od 3,1 posto, odnosno gotovo 200 milijuna dolara.

Iz Udruge ističu da je obzirom na dugu tradiciju izvoza na tržišta u regiji i ubrzani rast robne razmjene sa Srbijom i Crnom Gorom, osnivačka sjednica ovog odbora pobudila znatan interes kod tvrtki okupljenih u udruzi Hrvatskih izvoznika, ali i šire.

Ovo je peti do sada osnovani odbor Hrvatskih izvoznika što je u skladu s odrednicom strateški ciljanog pristupa problematici izvoza za koju se odbor zalaže. Na sjednici je također donesena odluka o osnivanju pododbora prema državama izvoza kao i prijedlog rada tih odbora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙