FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JANAF: završena sanacija okoliša kod Piljenice

ZAGREB, 13. siječnja 2005. (Hina) - Jadranski naftovod (JANAF)izvijestio je danas da je završena sanacija onečišćenja okoliša zbogistjecanja nafte iz naftovodnog sustava JANAF-a na trasiSisak-Slavonski Brod kod sela Piljenice kod Lipovljana.
ZAGREB, 13. siječnja 2005. (Hina) - Jadranski naftovod (JANAF) izvijestio je danas da je završena sanacija onečišćenja okoliša zbog istjecanja nafte iz naftovodnog sustava JANAF-a na trasi Sisak-Slavonski Brod kod sela Piljenice kod Lipovljana.

Na sanaciju je, ističu u JANAF-u, utrošeno oko 600 tisuća kuna, a troškove sanacije, kao i stručnog nadzora sanacije i analize vode snosi JANAF.

Do istjecanja nafte i onečišćenja okoliša došlo je 28. prosinca prošle godine, sanacija je započela odmah nakon dojave o pojavi nafte u okolišu i uspješno je završena jučer, 12. siječnja, navodi se u priopćenju.

Inspekcijske nadzore nakon završene sanacije proveli su inspektor zaštite okoliša Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, inspektor državne vodopravne inspekcije Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, inspektor zaštite prirode Ministarstva kulture i glavni nadzornik Parka Prirode Lonjsko polje.

U svim zapisnicima navedenih inspektora utvrđeno je uredno stanje nakon sanacije, a onečišćenje nije prouzročilo nikakve trajne posljedice po okoliš, živi svijet te Park prirode Lonjsko polje, navode iz JANAF-a.

Kako ističu, potvrđeno je da je do onečišćenja došlo zbog istjecanja oko tri prostorna metra nafte iz pukotine promjera tri milimetra, a koja je uzrokovana korozijom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙