FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Župi Dubrovačkoj počelo rušenje bespravne gradnje

ZAGREB, 1. veljače 2005. (Hina) - Građevinska inspekcija Ministarstvazaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva započela je danass uklanjanjem bespravno sagrađenog skladišta u Župi Dubrovačkoj.
ZAGREB, 1. veljače 2005. (Hina) - Građevinska inspekcija Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva započela je danas s uklanjanjem bespravno sagrađenog skladišta u Župi Dubrovačkoj.

Ministarstvo navodi da je investitor, tvrtka MDM na toj lokaciji bez lokacijske i građevinske dozvole sagradio poslovni objekt, iako mu je lani na istoj lokaciji i u blizini te lokacije Ministarstvo srušilo dva bespravno sagrađena objekta.

Rješenje o uklanjanju građevinska inspekcija donijela je 28. kolovoza 2004., a kako investitor nije postupio po rješenju i sam srušio objekt, građevinska inspekcija ga je 13. listopada 2004. obavijestila da će objekt ukloniti o njegovom trošku putem ovlaštene tvrtke.

Uklanjanje je započelo jutros i predviđa se da će trajati do dva dana.

Ministarstvo navodi da je to rušenje prvo iz serije više bespravnih objekata koje će građevinska inspekcija uklanjati na području Dubrovačko-neretvanske županije.

U 2004. Ministarstvo je uklonilo 296 bespravno sagrađenih objekata, a većinu su uklonili sami vlasnici. Na području Dubrovačko-neretvanske županije uklonjeno je osam objekata, šest je srušilo Ministarstvo, a dva sami investitori.

Ministarstvo je najviše rušilo u Istri, uglavnom manje objekte. Lani je po prvi puta Ministarstvo uklanjalo i objekte koji su bespravno prekoračili dopuštene gabarite, primjerice deset apartmanskih zgrada uz more u Kožinu kraj Zadra. Prvi put su uklanjani i bespravno sagrađeni katovi zgrada, primjerice u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙