FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječki zeleni zadovoljni odgovorima kandidata Mesića

OSIJEK, 8. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednički kandidat Stjepan Mesićodgovorio je na deset pitanja koja je jučer njemu i predsjedničkojkandidatkinji Jadranki Kosor poslala ekološka udruga Osječki zeleni,a koja se odnose na zaštitu prirode i okoliša, doznaje se danas od teudruge, koja ističe da je zadovoljna tim odgovorima.
OSIJEK, 8. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednički kandidat Stjepan Mesić odgovorio je na deset pitanja koja je jučer njemu i predsjedničkoj kandidatkinji Jadranki Kosor poslala ekološka udruga Osječki zeleni, a koja se odnose na zaštitu prirode i okoliša, doznaje se danas od te udruge, koja ističe da je zadovoljna tim odgovorima.

Komentirajući, među ostalim, stanje u zaštićenim područjima prirode, te sa zaštićenim životinjskim i biljnim vrstama, Mesić je rekao kako je njegova opredijeljenost zauzimati se za visoku razinu zaštite prirode i okoliša u Hrvatskoj.

Na pitanje možete li jamčiti da će se zaustaviti rasprodaja izvora pitke vode odgovorio je da je potrebno zaštititi izvore pitke vode, te kako se zauzima za zakonske propise kojima će se od rasprodaje zaštititi naša nacionalna bogatstva.

Na pitanje što predsjednički kandidati misle učiniti da se zaustavi uništavanje, korupcija i kriminal u zaštićenim dijelovima prirode, Mesić je odgovorio da treba brojčano povećati inspekcije zaštite prirode, osigurati cjelovitu provedbu Zakona o zaštiti prirode te vratiti zaštitu prirode u djelokrug Ministarstva zaštite okoliša.

Odgovarajući na ostala pitanja Osječkih zelenih, rekao je kako se protivi uporabi genetički preinačenih organizama u poljoprivredi, te da je za strože zakonske propise.

Kad je riječ o energetskim objektima, Mesić je rekao kako je za to da budu izgrađeni "prema najstrožim načelima zaštite okoliša", te se založio za korištenje obnovljivih izvora energije u Hrvatskoj, posebice energije vjetra, vode, sunca i biomase.

Voditeljica Osječkih zelenih Ljiljanka Mitoš-Svoboda izjavila je kako su "Osječki zeleni zadovoljni brzim odgovorom predsjedničkog kandidata Mesića, koji je na deset postavljenih pitanja odgovorio jučer, samo nekoliko sati nakon što ih je dobio".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙