FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cijene nafte kliznule ispod 47 dolara po barelu

LONDON, 2. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Cijene nafte kliznule su usrijedu ispod razine od 47 dolara po barelu u očekivanju novog porastazaliha sirove nafte u SAD-u.
LONDON, 2. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Cijene nafte kliznule su u srijedu ispod razine od 47 dolara po barelu u očekivanju novog porasta zaliha sirove nafte u SAD-u.

Barel sirove nafte pojeftinio je na američkom tržištu 21 cent na 46,91 dolar, nadovezujući se na pojeftinjenje od prethodnog dana za više od jednog dolara po barelu. Na londonskom je tržištu barel pojeftinio 28 centi na 44,54 dolara.

Olakšanje zbog odluke OPEC-a o zadržavanju proizvodnih kvota na dosadašnjoj razini prigušeno je mogućnošću da naftni kartel ipak brzo reagira smanjenjem uoči drugog tromjesečja kada zimska potražnja jenja, ističu trgovci.

Predviđanja o četvrtom uzastopnom tjednom porastu zaliha sirove nafte u SAD-u, koje su ionako devet posto više u odnosu na prošlu godinu, dodatno pritišću cijene nafte. Analitičari predviđaju da će izvješće američke vlade pokazati porast zaliha sirove nafte za 1,5 milijuna barela te pad zaliha destilata za 2,4 milijuna barela nakon oštrog zahlađenja na sjeveroistoku SAD-a.

Vremenske su se prilike u međuvremenu stabilizirale i očekuje se nastavak toplijeg vremena nego je uobičajeno za ovo doba godine, što će ublažiti pritisak na zalihe lož-ulja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙