FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bosanski Brod: Okrugli stol udruge "Vrata Bosne" o problemima povratnika

BOSANSKI BROD, 1. veljače 2005. (Hina) - Udruga "Vrata Bosne"organizirala je za područje općine Bosanski Brod okrugli stol na kojemse raspravljalo o strategiji rada udruge u ovoj godini, posvećenojuglavnom rješavanju problema povratnika, priopćeno je iz te udruge uutorak
BOSANSKI BROD, 1. veljače 2005. (Hina) - Udruga "Vrata Bosne" organizirala je za područje općine Bosanski Brod okrugli stol na kojem se raspravljalo o strategiji rada udruge u ovoj godini, posvećenoj uglavnom rješavanju problema povratnika, priopćeno je iz te udruge u utorak

Okrugli stol bi trebao započeti rješavanje pitanja nezakonitog rada u zoni povratka, privatnih interesa pojedinaca i opstrukcije na štetu povratnika, izbjeglih i raseljenih mještana općine Bosanski Brod. Okrugli stol nazvan "Projekt stabilne ravnoteže" bavio bi se i pitanjima sporosti i malobrojnosti povratnika na područje bosanske Posavine, posebno u brodsku općinu, ali i povratka drugih na druga područja BiH, jer je to, kažu u udruzi, jamstvo pravičnog povratka svih na svoje. Uz sve rečeno govorit će se i o samozapošljavanju kao posebnom uvjetu povratka.

Na skup su pozvani predstavnici OHR-a, Veleposlanstava, Konzulata, predstavnici lokalnih i entitetskih i državnih vlasti, predstavnici donatora, predstavnici gospodarskih i poljoprivrednih organizacija, kao i nekih banaka zainteresiranih za ulaganja u proizvodnju žitarica, industrijskog i ljekovitog bilja, tova stoke, pčelinjih proizvoda i slično, ali se nisu svi odazvali.

Predstavnici vlasti iz Republike Srpske i općine Bosanski Brod obećali su pomoć svim povratnicima i raseljenim osobama, kao i izbjeglicama koje žive u Hrvatskoj. Jakov Lepan, predsjednik brodske udruge "Vrata Bosne" kazao je kako je planiran potpis oko 250 ugovora za obnovu devastiranog imanja iz projekta Republike Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙