FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OESS zadovoljan sarajevskom deklaracijom o izbjeglicama

ZAGREB, 1. veljače 2005. (Hina) - Misija OESS-a u Hrvatskoj pozdravilaje u utorak deklaraciju o povratku izbjeglica na području jugoistočneEurope do 2006. godine, koju su u ponedjeljak u Sarajevu potpisaliministri nadležni za pitanja izbjeglica u Hrvatskoj, Bosni iHercegovini te Srbiji i Crnoj Gori.
ZAGREB, 1. veljače 2005. (Hina) - Misija OESS-a u Hrvatskoj pozdravila je u utorak deklaraciju o povratku izbjeglica na području jugoistočne Europe do 2006. godine, koju su u ponedjeljak u Sarajevu potpisali ministri nadležni za pitanja izbjeglica u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te Srbiji i Crnoj Gori.

Taj dokument potvrđuje predanost triju država stvaranju odgovarajućih uvjeta za povratak izbjeglica u regiji, te pružanju potpore izbjeglicama koji odluče ostati u državi u kojoj se nalaze, stoji u priopćenju OESS-a.

To će, kada je o Hrvatskoj riječ, zahtjevati ulaganje dodatnih napora kako bi se osigurao smještaj svima onima koji se žele vratiti.

"Važno je pošteno postupiti prema svima onima na koje je rat utjecao te ukloniti pitanje izbjeglica s popisa političkih problema zemalja u regiji kako bi se osiguralo da ono u dugoročnom razdoblju ne ostane izvorom nestabilnosti", izjavio je veleposlanik Peter Semneby, voditelj Misije OESS-a u Hrvatskoj.

Dodao je kako će u sljedećih nekoliko mjeseci biti osnovana međudržavna radna skupina koja će započeti s izradom Putokaza o povratku.

OESS očekuje kako će premijeri Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Srbije i Crne Gore razgovarati o pitanju povratka izbjeglica na regionalnom samitu u Sarajevu u listopadu na desetu godišnjicu potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma, navodi se u priopćenju OESS-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙