FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Navečer kreće prvi ovogodišnji konvoj povratnika iz SCG

BEOGRAD,31. siječnja(Hina) - Iz beogradskog motela "1000 ruža" na Avalikrenut će u ponedjeljak navečer prema Hrvatskoj prvi ovogodišnjikonvoj organiziranog povratka izbjeglica, u organizaciji Europskebanke za obnovu i razvoj, UNHCR-a u Beogradu i Danskog vijeća zaizbjeglice,
BEOGRAD,31. siječnja(Hina) - Iz beogradskog motela "1000 ruža" na Avali krenut će u ponedjeljak navečer prema Hrvatskoj prvi ovogodišnji konvoj organiziranog povratka izbjeglica, u organizaciji Europske banke za obnovu i razvoj, UNHCR-a u Beogradu i Danskog vijeća za izbjeglice,

Kako je Hini kazala Vesna Petković iz Ureda za javnost UNHCR-a, riječ je o 387. konvoju organiziranog povratka za Hrvatsku, u kojem će u ponedjeljak krenuti 12 izbjeglica, među kojima su tri obitelji, od kojih se dvije vraćaju s djecom. Izbjegli se vraćaju u Kistanje, Plitvička jezera, Otočac i Civljane.

Pored autobusa s povratnicima, konvoj će pratiti i kamion s njihovim stvarima i povratničkim paketima s najosnovnijim kućanskim potrepštinama, te medicinsko vozilo i jedan liječnik, a povratnicima je po dolasku osigurna i bespovratna pomoć u poljoprivrednim strojevima, alatu i domaćim životinjama.

UNHCR organizira konvoje s povratnicima u Hrvatsku od 1996. godine, a prema riječima Vesne Petković, dosad se u Hrvatsku, u programu organiziranog povratka UNHCR-a, vratilo 12.200 izbjeglica, dok se individualno vratilo još njih 9400.

Za organizirani povratak toj se organizaciji prijavila 31,5 tisuća izbjeglica iz Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙