FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kontaktna skupina sutra o decentralizaciji vlasti na Kosovu

PRIŠTINA,1. veljače 2005(Hina) - Predstavnici SAD, Velike Britanije,Njemačke, Francuske i Italije, koji čine Kontaktnu skupinu za Kosovo, sastat će se u srijedu u Prištini, a središnje teme razgovora, kako jenajavljeno, bit će decentralizacija vlasti na Kosovu i uključivanjekosovskih Srba u radne skupine koje formiraju UNMIK i kosovske vlasti,za pitanja nestalih, međuetnički dijalog, energetiku i sl.
PRIŠTINA,1. veljače 2005(Hina) - Predstavnici SAD, Velike Britanije, Njemačke, Francuske i Italije, koji čine Kontaktnu skupinu za Kosovo, sastat će se u srijedu u Prištini, a središnje teme razgovora, kako je najavljeno, bit će decentralizacija vlasti na Kosovu i uključivanje kosovskih Srba u radne skupine koje formiraju UNMIK i kosovske vlasti, za pitanja nestalih, međuetnički dijalog, energetiku i sl.

Uoči sastanka predstavnici tih pet vodećih zapadnih zemalja pozvali su u utorak kosovske čelnike na postizanje konsenzusa oko reforme lokalne vlasti.

Kako se očekuje, Kontaktna skupina će podržati pokretanje predviđenih pilot-projekata kosovske vlade i UNMIK-a za upravljanje u lokalnim zajednicama više etničkih manjina na Kosovu, prije svega srpske. Pitanja oko kojeg se razilaze albanska i srpska stajališta na Kosovu su u kojim sredinama treba provoditi prilot-projekte te kakva treba biti uloga Beograda u decentralizaciji vlasti na Kosovu.

Za provedbu pilot-projekata u lokalnim sredinama 'konkurira' sedam mjesta na Kosovu, od kojih će biti izabrana tri do četiri, u kojima bi se taj projekt trebao provoditi od 1. ožujka ove godine.

Ako se funkcioniranje ovih projekata u lokalnim sredinama pokaže uspješnim, one se mogu podići na razinu novih općina, ali ne prije održavanja općinskih izbora na Kosovu ujesen 2006. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙