FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Suđenje šestorici Albanaca optuženih za ubojstvo Srbina

PRIŠTINA,26.siječnja 2005.(Hina) - U Okružnom sudu u Gnjilanu počeloje suđenje šestorici kosovskih Albanaca optuženih za ubojstvo tijekometničkih sukoba u ožujku prošle godine u kojima je ubijeno 19 osoba,Srba i Albanaca, stotine je ranjeno i počinjene su ogromne materijalneštete i razaranja posebice srpskih kuća i vjerskih objekata, priopćioje u srijedu glasnogovornik UNMIK-a Neeraj Singh.
PRIŠTINA,26.siječnja 2005.(Hina) - U Okružnom sudu u Gnjilanu počelo je suđenje šestorici kosovskih Albanaca optuženih za ubojstvo tijekom etničkih sukoba u ožujku prošle godine u kojima je ubijeno 19 osoba, Srba i Albanaca, stotine je ranjeno i počinjene su ogromne materijalne štete i razaranja posebice srpskih kuća i vjerskih objekata, priopćio je u srijedu glasnogovornik UNMIK-a Neeraj Singh.

Šestorica Albanaca odgovarat će pred sudskim vijećem, koje čine dva međunarodna i četiri kosovska suca, za ubojstvo Srbina Slobodana Perića (51) i za nanošenje teških ozljeda njegovoj majci Anki Perić, koja je od posljedica kasnije preminula.

Optužnica ih tereti i za sudjelovanje u skupini koja je izazvala kriminalna djela.

Gotovo 260 osoba uhićeno je do sada na Kosovu zbog sudjelovanja u nasilju tijekom sukoba koji je prošle godine zahvatio veći dio Kosova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙