FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: DC i Hrvatski demokršćani potpisali sporazum o suradnji

Hrvatska-stranke-sporazumOsijek: DC i Hrvatski demokršćani potpisali sporazum o suradnji Županijski odbori Demokratskog centra (DC)Osječko-baranjske županije i Hrvatskih demokršćana potpisali su danasu Osijeku sporazum o suradnji u gospodarskom razvoju Osječko-baranjskežupanije i Osijeka kao njezina središta.

OSIJEK,29. siječnja(Hina) -

Županijski odbori Demokratskog centra (DC) Osječko-baranjske županije i Hrvatskih demokršćana potpisali su danas u Osijeku sporazum o suradnji u gospodarskom razvoju Osječko-baranjske županije i Osijeka kao njezina središta.

Predsjednik županijskoga DC-a Miroslav Šimić i predsjednik osječko-baranjskih Hrvatskih demokršćana dr. Darko Biljan, koji su potpisali sporazum, istaknuli su kako su "protiv zapostavljanja bilo kojeg dijela Hrvatske", ocjenjujući pritom da je "nužno provesti gospodarsku regionalizaciju Hrvatske.

Ustvrdili su i da zapostavljanje nekih područja, kao danas Slavonije i Baranje, uzrokuje gospodarsku neravnotežu, otežava život mnogim građanima te uzrokuje depolulaciju tih područja.

Predsjednici županijskoga DC-a i Hrvatskih demokršćana istaknuli su da će se posebice zauzimati za osnutak agrobanke kroz koju treba poticati razvoj poljoprivrednih proizvođača.

Na novinarsko pitanje znači li potpisani sporazum i koaliciju uoči lokalnih izbora, odgovorili su kako to nije koalicijski sporazum, no nisu isljučili mogućnost koalicije tih dviju stranaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙