FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zbog primitka Buličića - ostavka predsjednika splitskog LS-a

SPLIT, 17. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednik splitskog ogrankaLiberalne stranke (LS) Ante Tešija na današnjoj je konferenciji zanovinare izjavio kako podnosi ostavku zato što je Predsjedništvo LS-apotpisalo sporazum o prelasku predsjednika ogranka splitske Libregradonačelnika Miroslava Buličića u LS, zaobilazeći splitski ogranaksvoje stranke.
SPLIT, 17. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednik splitskog ogranka Liberalne stranke (LS) Ante Tešija na današnjoj je konferenciji za novinare izjavio kako podnosi ostavku zato što je Predsjedništvo LS-a potpisalo sporazum o prelasku predsjednika ogranka splitske Libre gradonačelnika Miroslava Buličića u LS, zaobilazeći splitski ogranak svoje stranke.

Tešija je ocijenio kako je središnjica LS-a izdala splitski ogranak jer je prekršen Statut stranke, budući da je Buličić prešao u LS preko središnjice stranke, "preskočivši" splitski ogranak u koji je, po Statutu, trebao ući.

"Neprihvatljivo je i nejasno zašto je predsjednik LS-a Zlatko Benašić potpisao sporazum s Buličićem, pozivajući se na splitski ogranak stranke koji nikad o tome nije raspravljao, pa se nije mogao ni očitovati o tom pitanju", rekao je Tešija, prozvavši Benašića, a posebno Zlatka Kramarića za, kako je ocijenio, izdaju istinske liberalne politike, koju je zastupao utemeljitelj LS-a Vlado Gotovac.

Tešija je kazao kako je splitski gradonačelnik Buličić podmetnuo središnjici LS-a, uvjeravajući ih da će liberali njegovim imenovanjem za nositelja i prvoga na listi ostvariti odlične rezultate na idućim lokalnilm izborima u Splitu.

Po Tešijinim riječima splitski LS ne može dopustiti da statutarna odredba o autonomiji stranačkih ogranaka bude mrtvo slovo na papiru te da političko dostojanstvo stranke bude dovedeno u pitanje sumjivim i, kako je ocijenio, nemoralnim igrama.

Osvrnuvši se na nedavan sastanak s vodstvom LS-a u Zagrebu, na kojemu je trebalo smanjiti napetosti i nezavodovljstvo splitskih liberala, Tešija je kazao kako su se izaslanici splitskog LS-a osjećali kao strano tijelo, jer je stranačka središnjica unaprijed donijela odluku, očekujući da ih Splićani samo potvrde.

"Nije nam preostalo ništa drugo nego napustiti sastanak na kojemu se od nas očekivalo da potvrdimo odluku središnjice s kojom se ne slažemo. Stranački Statut je prekršen te takva odluka ne može biti legalna", rekao je Tešija, zapitavši Kramarića zašto je izdao splitske liberale.

Na novinarski upit je li LS postao jedinom strankom koja je na razini središnjice voljna pružiti utočište splitskom gradonačelniku, Tešija je samo odgovorio kako osuđuje Buličićevo hvaljenje kako će predvoditi splitske liberale na lokalnim izborima.

Predsjednik splitske Libre Miroslav Buličić za večeras je sazvao skupštinu ogranka na kojoj će se svaki član očitovati o prelasku u LS.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙