FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radoš: ujedinjavanje Libre i HNS-a nova faza u hrvatskoj politici

ZAGREB, 19. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednik Libre Jozo Radoš danasje rekao kao je ujedinjavanje HNS-a i Libre u stranku HNS-Liberalnidemokrati prvi slučaj ujedinjavanja dviju parlamentarnih stranaka naprogramskoj osnovi i ujedno otvaranje nove faze u hrvatskoj politici.
ZAGREB, 19. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednik Libre Jozo Radoš danas je rekao kao je ujedinjavanje HNS-a i Libre u stranku HNS-Liberalni demokrati prvi slučaj ujedinjavanja dviju parlamentarnih stranaka na programskoj osnovi i ujedno otvaranje nove faze u hrvatskoj politici.

"Želimo osnažiti centristički politički prostor", rekao je Radoš na konferenciji za novinare i dodao da je nakon stranačkog cjepkanja na redu političko okrupnjavanje.

Radoš je istaknuo da je Libra bila dosljedna u provođenju politike modernog građanskog centra i da će s tim nastaviti i dalje jer je takav put, kako je ustvrdio, jamac modernog razvoja Hrvatske.

Na upit novinara je li zbog najave udruživanja s HNS-om, Libra imala problema s SDP-om s kojim je u koaliciji, Radoš je odgovorio da nije bilo nikakvih problema osim "pojedinih nervoznih reakcija".

Također je rekao i da zajednički sporazum s LS-om iz srpnja 2004. nema puno šanse da uspije, ali i dodao da u Libri sada nije oportuno donositi bilo kakve odluke o tome jer su pred ulaskom u integraciju s HNS-om. "Sve odluke o tome donijet će nova stranka HNS- Liberalni demokrati", dodao je.

LS-u najviše zamjera samovoljno potpisivanje suradnje s HSLS-om i

to što je predsjedništvo LS-a podržalo sporazum o spajanju splitskih ogranaka LS-a i Libre. Radoš je nakon toga raspustio izvršni odbor splitske Libre. Tim je potpisivanjem, smatra, bačena ozbiljna sjena na koalicijsku suradnju Libre i LS-a na državnoj razini.

Potpredsjednica Libre Zrinjka Glovacki Bernardi je naglasila da su za predstojeće lokalne izbore zajednički s HNS-om već pripremili program HNS-Liberalni demokrati.

Radoš je uz ostalo rekao da će stranački čelnici Libre biti na potpredsjedničkim mjestima i da će predsjednik novog tijela za praćenje realizacije stranačkog programa biti iz Libre.

Formalno ujedinjavanje najavio je nakon 6. veljače, poslije Konvencije Libre i Sabora HNS-a, na zajedničkom stranačkom saboru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙