FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Pupovac o suradnji s HDZ-om

SUBOTICA, 21. siječnja 2005. (Hina) - Nezadovoljstvo provedbomsporazuma s HDZ-om nije takvo da bi uspostavljena suradnja svladajućom strankom u Hrvatskoj mogla biti upitna, ocijenio je urazgovoru za vojvođanski tjednik "Hrvatska riječ" predsjednik Srpskognarodnog vijeća Milorad Pupovac.
SUBOTICA, 21. siječnja 2005. (Hina) - Nezadovoljstvo provedbom sporazuma s HDZ-om nije takvo da bi uspostavljena suradnja s vladajućom strankom u Hrvatskoj mogla biti upitna, ocijenio je u razgovoru za vojvođanski tjednik "Hrvatska riječ" predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac.

"Što se tiče realizacije Sporazuma, ima razloga i za zadovoljstvo i za nezadovoljstvo. No nezadovoljstvo nije takvo da bi se Sporazum dovodio u pitanje, kao što ni zadovoljstvo nije toliko da bismo ga slavili", ocijenio je Pupovac. "I Vlada i mi smo svjesni da je taj Sporazum bez obzira na stranačke i etničke dimenzije izuzetno važan za otklanjanje ratnih posljedica, te za stabilizaciju Hrvatske i njeno priključenje EU", izjavio je predsjednik SNV-a. Pupovac je dodao kako su se kuće izbjeglica obnavljale ubrzano i da su to najvidljiviji rezultati tog Sporazuma.

Ocjenjujući položaj Srba u Hrvatskoj Pupovac je konstatirao da je "naravno danas bolji nego što je bio jučer" i da očekuje da će biti još bolji. "To znači da je trend odnosa između zajednice i vlasti u državi dobio karakter suradnje i pozitivnih napora", rekao je Pupovac.

Među najveće probleme Srba u Hrvatskoj predsjednik SNV-a je istaknuo povratak izbjeglica, povratak imovine, obnova njihovih kuća, pitanje stanarskih prava i pitanje suđenja za ratne zločine. Za suđenja on je rekao kako je to "više vrsta političke kampanje i logike kolektivne odgovornosti, a ne individualizirane krivnje za ratne zločine".

Pupovac je rekao kako Srbi u Hrvatskoj i Hrvati u Srbiji imaju dovoljno razloga za suradnju "jer dobar položaj i jedne i druge zajednice ovisi o odnosu dviju država". "Što je bolji položaj Hrvata u SCG-u to je onda bolje i za nas Srbe u Hrvatskoj", rekao je među ostalim u razgovoru za tjednik "Hrvatska riječ" predsjednik SNV-a Milorad Pupovac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙