FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završni predizborni skup HDZ-a u Sesvetama

SESVETE, 14. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatska demokratska zajednica(HDZ) održala je večeras u Sesvetama završni predizborni skup, nakojemu je predsjednik stranke i premijer Ivo Sanader, zajedno snajvišim dužnosnicima Hrvatskog sabora i Vlade iz te stranke, pozvaograđane da podupru HDZ-ovu predsjedničku kandidatkinju Jadranku Kosor.
SESVETE, 14. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) održala je večeras u Sesvetama završni predizborni skup, na kojemu je predsjednik stranke i premijer Ivo Sanader, zajedno s najvišim dužnosnicima Hrvatskog sabora i Vlade iz te stranke, pozvao građane da podupru HDZ-ovu predsjedničku kandidatkinju Jadranku Kosor.

"Poštivat ćemo svakoga predsjednika, kojega izaberu hrvatski građani, a ja od vas tražim da to bude Jadranka Kosor", rekao je Sanader.

Dodao je kako Hrvatskoj treba predsjednica koja će se skrbiti za svakoga hrvatskog čovjeka, jer je to smisao politike. "Politika treba služiti, a ne vladati građanima", kazao je Sanader, pozvavši sve građane da iziđu na izbore u nedjelju i glasuju za HDZ-ovu kandidatkinju.

Predsjednik Hrvatskog sabora i član Predsjedništva HDZ-a Vladimir Šeks rekao je kako je "aktualni predsjednik države i predsjednički kandidat Stjepan Mesić srozao ugled institucije predsjednika Republike", te kako je "nije dostojan".

Također je kazao da je Mesić "izdao hrvatske državne i nacionalne interese".

Šeks je ustvrdio kako će Mesić - i prilikom večerašnjeg sučeljavanja s protukandidatkinjom Kosor na HTV-u - "ponovno lagati kako nije rekao da Hrvatska i Crna Gora nikad nisu ratovale te da nije podupro sporazum Drnovšek - Račan, kojim se Hrvatska odriče dijela terotorijalnoga mora".

"HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Jadranka Kosor dobro zna tko je izvršio agresiju na Hrvatsku i nikada to neće zaboraviti", kazao je Šeks, pozvavši građane zajedno s visokim HDZ-ovim dužnosnicima da podupru Jadranku Kosor.

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kosor nije nazočila skupu zbog večerašnjeg suočenja s predsjedničkim protukandidatom Mesićem na HTV-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙