FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mostar: Sveučilište uvelo internetska predavanja

MOSTAR, 27. siječnja 2005. (Hina) - Na Sveučilištu u Mostaru počelasu internetska predavanja video-linkom iz Zagreba koja je financiraloMinistarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske.
MOSTAR, 27. siječnja 2005. (Hina) - Na Sveučilištu u Mostaru počela su internetska predavanja video-linkom iz Zagreba koja je financiralo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske.

Profesor dr. Ivan Petrović iz Zagreba održao je prva predavanja studentima odjela računalstva na mostarskom Sveučilištu. Rektor Sveučilišta dr. Frano Ljubić je izrazio zahvalnost Vladi Republike Hrvatske zbog potpore razvoju jedine visokoškolske ustanove u BiH u kojoj se nastava odvija na hrvatskom jeziku.

"Ovo je veliki dan za sveučilište jer ono postaje dio europskog sustava obrazovanja", rekao je Ljubić u izjavi za Hinu. Dodao je da predavanja putem Interneta neće zamijeniti dolazak gostujućih profesora iz Hrvatske.

Rektor Ljubić najavio je da će se od ovogodišnje financijske pomoći Vlade Republike Hrvatske osposobiti više multimedijalnih učionica po pojedinim fakultetima. Očekuje se i uključivanje u jedinstvenu mrežu baze podataka koju koriste Sveučilišta u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙