FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Predsjednik RS protiv nametanja reforme vojske

BANJA LUKA, 3. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Srpske(RS) Dragan Čavić izjavio je u ponedjeljak u Banja Luci da će Srbitražiti demilitarizaciju Bosne i Hercegovine ukoliko se budu nametalarješenja u reformi sustava obrane odnosno "formiranje neke noveJugoslavenske narodne armije (JNA) u BiH".
BANJA LUKA, 3. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Srpske (RS) Dragan Čavić izjavio je u ponedjeljak u Banja Luci da će Srbi tražiti demilitarizaciju Bosne i Hercegovine ukoliko se budu nametala rješenja u reformi sustava obrane odnosno "formiranje neke nove Jugoslavenske narodne armije (JNA) u BiH".

"Prihvaćanje rješenja neke nove JNA u kojoj će se ispunjavati svi principi majorizacije jednog (naroda) nad drugima nije prihvatljivo nijednoj političkoj stranci u RS", rekao je Čavić i naglasio kako je uvjeren da bi u tom slučaju stranke iz RS-a, potpisnice nedavnog Sporazuma o usuglašenom političkom djelovanju, tražile razmatranje mogućnosti demilitariziranja BiH.

Čavić je novinarima izjavio kako je visoki predstavnik u BiH Paddy Ashdown obećao da neće nametati rješenja u oblasti policije i obrane.

"Kada bi se i dogodio takav čin to bio ogroman korak unazad i problem za budućnost BiH", kazao je Čavić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙