FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vrbošić: Zagreb podupire veća hrvatska ulaganja u BiH

MOSTAR, 8. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatski veleposlanik u Bosni iHercegovini Josip Vrbošić izjavio je u subotu da službeni Zagrebsnažno podupire veća ulaganja hrvatskih gospodarstvenika u BiH,izrazivši vjerovanje da će se u 2005. nastaviti uspješan trend jačanjagospodarskih odnosa.
MOSTAR, 8. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatski veleposlanik u Bosni i Hercegovini Josip Vrbošić izjavio je u subotu da službeni Zagreb snažno podupire veća ulaganja hrvatskih gospodarstvenika u BiH, izrazivši vjerovanje da će se u 2005. nastaviti uspješan trend jačanja gospodarskih odnosa.

"S hrvatske strane, s najviših razina vlasti, imamo potporu da hrvatski biznis dolazi u BiH, da nalazi ovdje partnere i po mogućnosti što više nalazimo prostor za zajedničke investicije. Hrvatska ulaganja (u Bosnu i Hercegovinu) bila su među najvećim u prošloj godini, a ja vjerujem da će se taj trend nastaviti i ove godine. Razgovaramo o nekoliko značajnih projekata", rekao je veleposlanik Vrbošić za Radio Herceg-Bosne iz Mostara.

Pri tome nije otkrio o kojim poslovnim aranžmanima razgovaraju hrvatski i bosanskohercegovački predstavnici. Dodao je da Hrvatska podupire i gospodarsko snaženje Hrvata iz BiH jer je "napredak Hrvata u BiH interes Bošnjaka i Srba, a onda i interes same BiH".

Hrvatska je po vanjskotrgovinskoj razmjeni prvi partner Bosni i Hercegovini, dok je po ulaganjima u tu zemlju u 2004. druga, odmah iza Austrije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙