FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Devizna tržišta u očekivanju sastanka G7

LONDON, 27. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - S približavanjem sastankapredstavnika skupine najrazvijenijih država svijeta G7 idućega tjedna,s kojeg se očekuju smjernice u pogledu valutnih tečajeva, na svjetskimdeviznim tržištima u srijedu tečajevi valuta tek su blago oscilirali.
LONDON, 27. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - S približavanjem sastanka predstavnika skupine najrazvijenijih država svijeta G7 idućega tjedna, s kojeg se očekuju smjernice u pogledu valutnih tečajeva, na svjetskim deviznim tržištima u srijedu tečajevi valuta tek su blago oscilirali.

Tako je dolar oslabio nekih 0,6 posto prema euru, koji stoji 1,307 dolara. Spustio se i 0,7 posto prema funti, na 1,8818 dolara za funtu. Prema japanskom jenu potonuo je 0,3 posto, na 103,2 jena.

Ranije ovoga tjedna trgovina valutama odvijala se s priličnom dozom neizvjesnosti kako su tržišni sudionici mjerkali šanse da Kina aprecira juan u vrijeme sastanka G7. No, trgovina je postajala sve opreznija kako su prolazili dani zbog raznolikih izjava kineskih dužnosnika i novih izjava iz G7 da ta skupina neće mijenjati izjave koje je dala o valutnim tečajevima prije godinu dana.

"Priče o aprecijaciji juana postaju pomalo nalik priči o dječaku i vuku. Mislim da tržište neće više puno reagirati na špekulacije. Usredotočilo se na sastanak idućega tjedna", kazao je jedan britanski trgovac valutama.

Tako je tečaj dolara oslabio prema jenu nakon izjave jednog kineskog dužnosnika koji je odbacio špekulacije da bi Peking mogao poduzeti korak prema re-evaluaciji juana, inače čvrsto fiksiranog prema dolaru na 8,2 juana za dolar.

Tečaj eura, pak, dobio je poticaj nakon što je indeks povjerenja njemačkih potrošača porastao sa 3,1 boda za siječanj na 4,1 bod za veljaču.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙