FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stabilan tečaj dolara nakon oštre korekcije od prethodnog

LONDON, 13. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Tečaj dolara na deviznimtržištima u četvrtak se stabilizirao nakon oštrog pada u srijedu premanajvažnijim svjetskim valutama zbog neočekivano snažnog skokaameričkog vanjskotrgovinskog deficita.
LONDON, 13. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Tečaj dolara na deviznim tržištima u četvrtak se stabilizirao nakon oštrog pada u srijedu prema najvažnijim svjetskim valutama zbog neočekivano snažnog skoka američkog vanjskotrgovinskog deficita.

Tečaj eura iznosi 1,323 dolara, nakon oštrog gubitka na vrijednosti dolara u srijedu za više od jedan posto. Dolar je za otprilike toliko jeftiniji i prema švicarskom franku, japanskom jenu i britanskoj funti. Stoji tako 1,1699 franaka te 102,4 jena. Funta košta 1,8895 dolara.

Američki vanjskotrgovinski manjak u studenome je premašio 60 milijardi dolara po prvi puta u povijesti, ponovno potaknuvši uvjerenje tržišnih sudionika da će potrebno i nadalje korigirati tečaj dolara kako bi se pomogli ispraviti golemi strukturalni deficiti SAD-a.

"Moje je stajalište da je sada dolar na prekretnici, te da će ponovno nastaviti slabiti", kazao je Adam Myers, strateg pri Societe Generale.

Tijekom jutrošnje trgovine dolar je izbjegao daljnju oštru korekciju, budući da analitičari očekuju da američka središnja banka na svom idućem zasjedanju u veljači ponovno podigne kamatne stope na 2,5 posto, kako bi dala podršku svojoj oslabljenoj valuti.

Očekuje se i da će Europska središnja banka danas odlučiti ostaviti kamatne stope bez promjena, kao i Bank of Japan idućega tjedna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙