FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: "Zagreb ima lijepu priliku da se poveže s Mariborom"

LJUBLJANA,25. siječnja(Hina) - "Zagreb ima lijepu priliku da se povežes Mariborom", ustvrdio je za ljubljansko "Delo" poznati slovenskisportski djelatnik Srečko Vilar u ocjeni utrke Svjetskog kupa uskijanju na Sljemenu.
LJUBLJANA,25. siječnja(Hina) - "Zagreb ima lijepu priliku da se poveže s Mariborom", ustvrdio je za ljubljansko "Delo" poznati slovenski sportski djelatnik Srečko Vilar u ocjeni utrke Svjetskog kupa u skijanju na Sljemenu.

Vilar je generalni sekretar mariborskog natjecanja na Pohorju tvrdi da Zagreb i Maribor u tom smislu nisu konkurencija nego se otvara polje za buduću suradnju. "Mi u FIS-u imamo svoj ugled i tradiciju od 24 godine dok su Zagrepčani (u tome) novi. Nema sumnje da se trenutačno, unatoč sjajnoj organizaciji s nama teško mogu uspoređivati", kaže Vilar.

Po njegovim je riječima Zagreb odlično organizirao prvu utrku za Zlatnog Medvjeda, a Maribor je s vremenom izgubio ulogu jednog od pet najvećih organizatora skijaških utrka za svjetski pokal i nema toliko novaca kao Zagreb. Unatoč tomu, kaže Vilar, u Mariboru je mnogo znanja, iskustva i novih ideja, a tendencija je u povezivanju natjecanja.

Zagreb će na osnovu odlične premijere sigurno dobiti priliku i vrijeme da se dokaže dobrom organizacijom više uzastopnih priredaba, no tek nakon više Zlatnih medvjeda vidjet će se kako će se odazivati država, sredina, a na kraju krajeva i sponzori, ocjenjuje Vilhar koji predlaže razmjenu iskustava, odnosno da Zagreb svoju priredbu poveže s Mariborom.

Uza sve što smo čuli od Vilhara možemo samo dodati da "medvjed neće požderati lisicu", piše "Delo".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙