FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cijene nafte ispod 49 dolara za barel

LONDON, 25. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Cijene sirove nafte naameričkom tržištu u utorak su se zadržale ispod 49 dolara po barelupod utjecajem prognoza o poboljšanju vremenskih prilika idućega tjednana snježnom mećavom pogođenom sjeveroistoku Sjedinjenih Država.
LONDON, 25. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Cijene sirove nafte na američkom tržištu u utorak su se zadržale ispod 49 dolara po barelu pod utjecajem prognoza o poboljšanju vremenskih prilika idućega tjedna na snježnom mećavom pogođenom sjeveroistoku Sjedinjenih Država.

Barel sirove nafte na američkom tržištu pojeftinio je 14 centi, na 48,67 dolara, nakon poskupljenja od gotovo dva dolara uslijed snježne oluje koja je zahvatila sjeveroistok SAD-a. Londonski Brent pojeftinio je 23 centi, te se njime sada trguje po cijeni od 45,78 dolara.

Uz prognoze poboljšanja vremena u idućem tjednu za sjeveroistok SAD-a, slabljenju cijena nafte pomogle su i izjave kuvajtskog ministra nafte da bi Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEC) na svojem sastanku 30. siječnja trebala ostaviti proizvodnju nepromijenjenu.

"Smatram kao predstavnik Kuvajta da bi trebali zadržati našu gornju granicu proizvodnje na 27 milijuna barela dnevno na sastanku 30. siječnja", kazao je ministar za naftu šeik Ahmad al-Fahd al- Sabah u utorak.

Snježna oluja, pogodivši sjeveroistok SAD-a, potaknula je potražnju za lož uljem i izazvala zabrinutosti glede smanjenja ponude, no uznemirenost na tržištima bi trebala popustiti obzirom da se prognozira poboljšanje vremena idući tjedan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙