FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kalmeta: objava sažetka ugovora sa DT-om u četvrtak

ZAGREB, 24. siječnja 2005. (Hina) - Sažetak Ugovora između izmeđuhrvatske Vlade i Deutsche Telekoma (DT) o prodaji dionica HT-a izlistopada 2001. bit će objavljen u četvrtak, 27. siječnja, uMinistarstvu mora, turizma, prometa i razvitka, najavio je danasministar Božidar Kalmeta.
ZAGREB, 24. siječnja 2005. (Hina) - Sažetak Ugovora između između hrvatske Vlade i Deutsche Telekoma (DT) o prodaji dionica HT-a iz listopada 2001. bit će objavljen u četvrtak, 27. siječnja, u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka, najavio je danas ministar Božidar Kalmeta.

O samom sažetku toga ugovora Kalmeta danas nije želio reći ništa detaljno napominjući da će se sve čuti u četvrtak.

Ugovorom potpisanim 17. listopada 2001. DT je postao većinskim ili vlasnikom 51 posto dionica HT-a, otkupivši dodatnih 16 posto dionica od hrvatske Vlade za 500 milijuna eura.

Prije toga, u listopadu 1999. DT je postao strateški partner HT-a, kada mu je hrvatska Vlada prodala 35 posto dionica HT-a za 850 milijuna američkih dolara.

Oba ugovora nisu nikada objavljena u javnosti, iako je to više puta traženo od strane saborskih zastupnika, pojednih udruga, sindikata i drugih.

Zbog velikog zanimanja javnosti i struke objavljivanje sažetka ugovora iz 2001., koji se kao i onaj iz 1999. vodio tajnim, Kalmeta je najavio krajem prosinca prošle godine.

Tada je kazao i da sažetak toga ugovora koji se može objaviti pripremaju pravni stručnjaci, poštujući odredbe ugovora.

O tom su ugovoru i njegovom sažetku u zadnje vrijeme pisali pojedini mediji, a najveću su pažnju izazvali navodi da se hrvatska Vlada "odrekla prava da bude zastupljena u Upravi HT-a (današnjeg T-HT-a) po isteku dvije godine od potpisivanja toga ugovora", iako ima 49 posto dioničkog udjela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙